Temps d’acompanyar

Avui en dia, ens trobem en una societat amb un ritme accelerat, on les presses, la immediatesa i els canvis són el “pa de cada dia”.
A l’escola bressol reflexionem sobre el nostre paper d’acompanyament als infants. La presència de l’adult i la mirada que els acompanya i valora totes les seves fites és essencial. Però també és fonamental fer-ho des de la calma, l’escolta i el respecte, respectant el seu ritme evolutiu i deixant que visqui la seva infància amb plenitud.
A l’etapa 0-3, els infants comencen a trobar-se diferents situacions en la vida quotidiana, en les quals necessiten un adult present, per poder gestionar les emocions i sentiments que estan experimentant. A vegades per ells/es són processos lents i costosos, alhora que necessaris per poder arribar a identificar i interioritzar allò que els hi està passant. Per això, és tan important que l’adult sigui conscient que els nens i nenes estan en un procés de creixement a través del qual van creant la seva identitat i que depèn de com visquin aquest, condicionarà el seu caràcter i temperament futur.