La història del nostre jardí

El jardí ens acompanya a l’escola des de fa 17 anys. Durant aquest temps, aquest espai ha anat canviant i enriquint-se, hi ha elements que s’han perdut i d’altres que perduren des de fa molts anys. Si visiteu la nostra escola, a l’entrada trobareu un roser, regal dels nostres avis i àvies de la residència “Sophos”, amb els quals compartim un projecte en comú. A l’interior, concretament al jardí de 2-3 anys, dos rosers de pitimini han vist créixer infants des de fa 10 anys. L’olivera ens dona ombra i estabilitat per enfilar-nos i l’albercoc fins i tot ens ha regalat algun fruit, tots dos obsequis de famílies que han format part de l’escola. Fins i tot la natura morta, com ara els troncs, que amb el temps van canviant la seva forma, ara ens regalen esquerdes que els infants aprofiten per omplir de fulles i branquetes.

Any rere any, la nostra mirada cada vegada aprecia més les oportunitats que ofereix aquest entorn. Els cargols, les sargantanes, les formigues, les marietes… i fins i tot a vegades algun ocell que s’atura al jardí, ens dona el privilegi d’observar i de valorar altres formes de vida.

Cuidar les maduixes, els tomàquets, les pastanagues i les bledes del nostre petit hort, ens ajuda a conscienciar-nos del pas del temps, de l’espera i del gaudí de tastar allò que nosaltres mateixos hem sembrat.