Els àpats al jardí de la nostra escola

El jardí de l’escola està pensat per ser una prolongació de l’aula, un lloc conegut i segur on seguir investigant, explorant, relacionant-se, jugant… Per aquest motiu, és important crear els escenaris adients perquè totes aquestes experiències es donin al jardí a través del moviment lliure, i també l’oportunitat d’explorar, observar, tocar, olorar , sentir i relacionar-se.

L’exterior té unes particularitats que valorem molt pels beneficis que ens aporten a totes les persones que habitem l’escola: a fora podem sentir el pas de les estacions (el color del cel, l’escalfor del sol, la temperatura), els sorolls del carrer, els ocells, etc.

A més a més a la nostra escola quan arriba el bon temps ens agrada gaudir de totes les estones possibles a l’aire lliure, per això aprofiten la bona temperatura per dinar al jardí .

Són moments de relació entre infant-educadora i entre els propis infants,  i de gaudir d’aquesta estona i de l’espai exterior durant els àpats. Considerem molt important que els infants passin temps a l’aire lliure en contacte amb l’entorn natural. 

Quan arriba el moment sortir a fer l’àpat al jardí, els infants demostren la seva alegría davant  el fet de menjar al jardí i acostumen a col·laborar amb les adults a l’hora de treure taules i cadires. Tant el cicle 1-2, el cicle 2-3 com el cicle de nadons ens agrada molt el clima tant agradable que es crea al volant d’aquestes estones, així també,  sempre respectem les característiques i el moment evolutiu de cada infant. Sí considerem que encara no és moment de fer aquest pas ho tenim molt en compte i ho fem quan veien que estan preparats  D’ aquesta manera els acompanyem en aquest procés de seu aprenentatge i sociabilització.